INTERIØR - KLÆR - LIVSSTIL

torsdag

Nytt år, nye prosjekter

I overmorgen kaster jeg ut jula her hjemme.
Ikke at det er så veldig mye å rydde bort, men adventstake, juletre og diverse julekuler forsvinner i hvertfall da.... Jeg er jo glad i å pynte sånn til vanlig også, så noe vinterpynt skal få stå igjen i stua.
Blant annet dette rådyret, eller hjorten, eller hva det nå enn er! :)
Den står i vinduet på kjøkkenet og skuler bort på inngangsdøra, som om den venter gjester....

Tenk, snart går vi inn i et nytt år.
Lurer spent på hva som venter oss da. Noe spennende?!
Begynner i hvertfall å glede meg på våren nå... Kanskje min favoritt årstid. Når snøen smelter, og uventede ting dukker opp! Enten det er noe jeg glemte å hente inn i løpet av høsten, noe som er kommet flyvende i løpet av vinteren, eller en liten oversvømmelse på grunn av snøsmeltingen (noe det gjerne er her på gården)... Haha.
Min kjære lurer selfølgelig på hvilke prosjekter som venter i 2011. Mange av dem er planlagt av undertegnede allerede når den først snøen kommer på høsten! ;) Tro meg lista er påbegynt for lenge siden, og noen av dem er blitt overført fra årets liste. Altså, det vi ikke rakk i år!
Livet i Klakken blir aldri kjedelig, det er i allefall sikkert! :D

Gleder meg selvfølgelig til dele det med dere, også det kommende året!

Ønsker alle en fortryllende flott feiring!!

tirsdag

Arvesølv

Noen av de fineste julegavene jeg får, må være noe fra tidligere generasjoner. I år fikk jeg blant annet disse fine bestikkdelene i sølv, av min kjære mormor.
Begynner å få en fin samling sølvbestikk etterhvert, og det beste av alt er at ingen deler er like. Sjarmerende! :)

Håper alle nyter deilige romjulsdager!

lørdag

1. Juledag

Alternativ juletrepynt i Klakken!
I år har jeg hengt gamle nøkler på juletreet, sammen med røde stoffhjerter, fugler og egenkomponerte ''engler'' av hvite fjær. Personlig. 
Håper alle har en fin 1. juledag. 
Her har juleroen senket seg, og vi nyter stillheten på gården med tente lys, fyr i ovnen og kaffe i koppen. Føler meg heldig! Julekvelden feiret jeg med foreldre, besteforeldre, mine brødre og min kjære. Mange fine julegaver har jeg også fått. Både gammelt og nytt, gaver som varmer og gaver som glitrer. Nok en gang, heldig! 

Nyt freden og kjærligheten. 
Det er jo tross alt det julen handler om! ;)

fredag

God Jul!

Jeg er herved klar for julefeiring! 
Juletreet er ferdig pyntet, julegrøten er spist og julekvelden er farlig nær! Tre deilige fridager står for tur, og jeg skal bare kose meg med kjæresten, familien, alle dyrene og mine gode venner! Herlig!
Vil med dette ønske alle som er innom en riktig 
God Jul!!

onsdag

Walther & co

Når man snakker julepynt, kommer man ikke unna de fine sinkhusene fra Walther & co....
Utrolig stemningskapende spør du meg. Tror det er litt sånn at enten elsker du dem, eller så hater du dem. Personlig: What's not to like?
Gir koselig lys i vinduskarmen her på kjøkkenet, når jeg koser meg med ettermiddagskaffen! :) 
Nå begynner det å ligne jul her i huset, til tross for mangel på nisser, røde gardiner, og snøspray på vinduene. 
I morgen skal juletreet i hus også, så da kan julen bare komme!

I morgen er det lille julaften og Himlingen holder åpent mellom 10.00 og 18.00. Nest siste sjanse til å gjøre ferdig de siste julegavene, eller kanskje mangler du julekjole også? 
Følg oss gjerne på FB for mer informasjon! 

Fin kveld! :)

tirsdag

Mus i hus (!!)

Med kulden, kom også musene i hus. 
Noen ganger hører vi de kravle i veggen, på jakt etter mat og varme, vil jeg tro. Heldigvis holder de seg inni veggen, og jeg tror huset skal være noenlunde tett på innsiden. Håper dermed jeg slipper å se dem danse ute på kjøkkengulvet mitt på julekvelden....
Det store spørsmålet nå er, hva kan jeg by på til jul? Ost eller gift? Haha! Jeg er jo egentlig snill, men spesielt trivelig er det altså ikke.... 
Denne musa derimot, hun må gjerne bo her sammen med oss! 
Den har jeg fått av min mor, og er egentlig ment til å slukke lys med. Enn så lenge står hun her på nattbordet mitt som pynt.

Dere som har fulgt med bloggen en stund husker kanskje at vi har en egen musejeger i hus også. Dere må tro han spisser ørene og er på vakt når vi hører dem inni veggen på kveldene. Mulig han er litt skuffet over seg selv, til tross for god innsats sommeren som var. Er du tøff og tåler en støyt, kan du lese om det her! ;)

Kun 3 dager igjen! Er du ferdig med julegavene? 
Hvis ikke vet du hvor du finner dem!!! ;D

mandag

Hjerteranke

Har laget en liten hjerteranke og hengt over et speil inne i spisestuen. Tøyhjertene er fra IB Laursen, og kjøpt på Himlingen.
Formen i dag er heller dårlig. Mannen er heller ikke i superform, og store deler av dagen er tilbakelagt i hver vår sofa. Spørs om det er noe som går. Ganske typisk å bli syk sånn rett før jul i grunn. Håper formen er bedre i morgen, da er jeg å treffe i butikken igjen! :)
Bare 4 dager til julaften betyr masse stress i butikkene. 
Akkurat som det skal være. 
Vi holder forøvrig åpent fra 10.00 til 18.00 denne uka. 
På julaften fra 09.30 til 13.00.

Grubler fortsatt på hva jeg skal gjøre med det juletreet....? 
Kanskje jeg må krype til korset og faktisk kjøpe ett i år! ;)

søndag

Jul i lysekrona

Ved å henge noen fine juletrekuler i lysekrona over salongbordet ble det litt julestemning der også. Kulene hengte jeg opp med fiskesnøre. 
På denne måten stjeler ikke båndet oppmerksomheten fra krystallene og julekulene.
I dag er det faktisk min dag!! :D 
Dagen ble som dere skjønner feiret litt på forskudd, med gode venner her i Klakkenbakken i gårkveld/natt! Tror jeg fant puta i 6 tiden i mårrest. Litt sliten i øynene i dag, men ellers ganske frisk.... Jeg har også vært noen timer i butikken i dag og holdt søndagsåpent, og om en liten stund kjører vi hjem til mine foreldre hvor vi skal få servert kaffe og kake. Herlig bortskjemt, vil jeg påstå (skulle egentlig bare mangle, når jeg først har bursdag)!!! :)

Håper alle har en fin 4. søndag i advent. Kun 5 dager til julaften!!

lørdag

Nr. 400

Innlegg nr. 400, og jeg har fått en ny ''førjulshobby''.
Gamle kunster er hentet fram denne jula, og jeg har begynt å brette papirjulestjerner. Akkurat som på barneskolen! Planen er å henge de på juletreet når jeg har brettet nok, men inntil videre kan de ligge her til pynt på sjenken i spisestua...
Som forøvrig har fått et innslag av rødt nå til jul! Spiselig og dekorativt!
Beklager ellers for at jeg helt glemte gårdagens innlegg, men etter å ha fortært middagen i går kveld endte jeg opp på sofaen, hvor jeg faktisk slumret i nesten 2 timer!! Når jeg endelig våknet til meg selv, måtte jeg gjøre unna litt husarbeid og den slags kjedeligheter, og dermed gikk kvelden..... Jeg skal gjøre det opp igjen i morgen, med hele 2 innlegg på en dag! :)

I kveld venter jeg som sagt gjester, så da må jeg nesten bare hive meg rundt. Møbler skal bæres opp og ned fra loftet, slik at jeg får plassert dem alle. Kjedelig å måtte stå en hel kveld også! Supermannen skal forresten stå for maten, noe jeg er meget spent på! ;)
Referat venter i morgen....

Håper alle får en fortreffelig lørdagskveld - vi skal i hvertfall kose oss! :)


torsdag

Nytt i butikken

Påfyll av sinkhus fra Walther & co.
Tre ulike hustyper, to av dem ser du på bildet under! ;)
Artig juletrepynt fra Walther. I bakgrunnen skimter du kanskje et mini-hus også? Helt flate - perfekt til å henge på treet! Juletreet i butikken er nå pyntet med tinnsoldater, mini-hus, trommer, sølvfugler, tøyhjerter og sinkengler! Utrolig fint! Kunne faktisk ha tatt med meg hele greia hjem til jul, ser jeg nå.... Hva har egentlig skjedd med meg? Jeg liker egentlig ikke rødt, men alt jeg tenker på nå er røde tøyhjerter, tinnsoldater med små, røde bukser, og røde og hvite trommer...!
Hmmm. Må vel bare hoppe i det, og invitere litt røde innslag inn i heimen til denne jula da! Denne tromma skal i hvertfall bli med.
Nå med en gang faktisk! :D
Har store planer om pynting av juletre hjemme nå til lørdag. Spørsmålet er bare hvor skal jeg finne det? Med snart en meter snø i skogen, er det ikke så enkelt å manøvrere seg frem der... Jeg må tenke litt på det, og trenger kanskje en lur plan! :) Fortsettelse følger........

onsdag

Sølvpuss

Da er sølvet nypusset til jul, og godt er det! 
For å være helt ærlig, sølvpuss er vel noe jeg strengt tatt kan styre meg for, men å så fint det blir! :)
Jeg stresser ikke så veldig nå til jul. Ikke rundvasker jeg, ikke baker jeg og ikke storhandler jeg heller. Koser meg heller med pynting og diverse håndarbeid. Hører på julemusikk og legger litt ekstra energi i julegaveinnpakking og julekort! Koser meg, med andre ord! :)

Akkurat nå forbereder jeg meg på førjulsfest med gode venner på lørdag. Gjengen ''Vi som ikke rundvasker til jul'' skal nemlig samles her i Klakkenbakken. Jeg gleder meg veldig - og stresser ikke!! ;)

Håper det er flere der ute som gjør som meg - tar livet med ro, og gleder seg til jul!! Kun dager igjen nå.... :D

tirsdag

Tinnsoldat

Denne lille karen kommer fra Walther & co.
Perfekt til å henge på juletreet.
Masse morsom julepynt kom fra Walther i går, sammen med flere sinkhus! Følg med for flere bilder her.

Fin tirsdag alle sammen!

mandag

Husk

Våre små venner. Meisen, dompappen og alle andre sultne små.
Litt sent ute, men i dag hengte jeg ut meiseboller i epletreet. IB Laursen har sånne små søte ''meisebollehatter'' i sink, så du slipper at de snør ned. Blir spennende å se om de finner frem i den snøkledde hagen vår. Fugleneket ved fjøsveggen fant de i hvertfall rimelig raskt! ;)
Sinkhattene finner du selvfølgelig på Himlingen. 
Et lite gavetips kanskje, til alle fuglevenner der ute!

En annen gledelig nyhet, er at det er kommet en ny ladning med sinkhus fra Walther i dag. Det og annen morsom julepynt! 
Bilder kommer i morgen, så følg med! :D 

søndag

3 lys

Den tredje søndagen i advent.... Snart jul med andre ord!
Denne søndagen går med på snømåking. Med 3 plussgrader og bortimot 70 cm snø, betyr tunge tak. Som i hustak. Med gamle bygninger tar vi ingen sjanser, og snøen må av. Kjedelig om det kolapser og..... *bank i bordet*

Coop har valgt å holde stengt denne søndagen i år, og ettersom verken vinmonopolet eller frisørene holder søndagsåpent, satser vi på søndagsåpent neste søndag, den 19. på Himlingen også. Håper mange tar turen til butikken da i stedet! ;)
Vi kommer også til å holde kveldsåpent, når det begynner å nærme seg julaften - så følg med! Kanskje lokker vi med noen gode tilbud og....
Følg oss gjerne på Facebook i tillegg, hvor det er tettere mellom oppdateringene!

Fin søndag!

lørdag

Nedsnødd

Her har det virkelig lavet ned det siste døgnet.
Jeg lar bildene tale for seg....
Stakkars lille adventstreet mitt. Ser nesten litt pjusk ut!
Treene liker ikke all denne snøen. Det knaker og braker i skogen, og svære greiner brekker rett av, på grunn av tyngden!
Snart går huset vårt i tusen knas også, på grunn av dette snøfallet! Haha.
Nei da, vi bor jo ikke i dette huset!
Det er kanskje ikke så stort, men ikke sååå lite heller da! ;D
Og stakkars sølvpilen min. Ser du den helt til venstre i bildet?
Den ligger snart langs etter bakken!
Og hagemøblene, de tror jeg bare får stå til våren...
Jaja! Jeg velger definitivt snø, fremfor kulde!! ;)

I dag har supermannen gått til innkjøp av en snøfres!!
Jepp. Nå kan ingenting stoppe han! Nå freser han ganger i snøen, bort til gjestehuset og rundt stallen, mens han fnyser av værgudene:
Is this the best you can do?!!!

Bring it on - la vinteren komme (og julen, ikke minst)!! :D

Ha en gledelig lørdagskveld du også!

fredag

Endelig fredag!

Nye topper fra Saint tropez kom i butikken her på formiddagen! Riktig så lekkert i 100% bomull og med nydelige detaljer. Pudder, marine og koksgrå.
Vi har så mange fine juleantrekk i butikken nå, og det må vi bare "feire" så i dag og i morgen har vi følgende tilbud:
Kjøp 3 plagg, og vi gir -20% på det dyreste!!
Dermed får du et helt antrekk til en fin pris!

Velkommen alle mann! :)

torsdag

Nytt denne uken:

Deilige saueskinn i herlige farger!
Flere julekjoler. Disse fra Saint tropez.
Nostalgisk julepynt fra IB Laursen.
Og fine juletrekuler i fattigmannsølv!
Knotter har vi nå massevis av - og enda flere er på tur fra Danmark. Ønsker du deg nytt kjøkken til jul, er nye knotter kanskje løsningen? Dere vet hvor dere finner oss, dersom det er en ide! :D
Mer varer er på tur over grensa. Dvs at flere nyheter blir å finne i butikken rett over helga!

Vet ikke hvorfor, men jeg føler seriøst at det er fredag i dag.... Men, hvem er det egentlig jeg prøver å lure? Det er jo først i morgen. Flere nyheter kommer da!
Fortsatt fortreffelig torsdag! :)

PS!
Stikk innom bloggen til Kari-Anne og stem!
Sarah og Samuel har en spesiell "Give-away" på gang der inne. Stem her!

onsdag

Tiden flyr

Spesielt når man har masse å gjøre.... Og denne lovnaden om blogging hver dag, gjør desverre at innleggene blir litt halvveis! ;) Jaja.
Jeg holder det jeg lover, og klemmer til et innlegg nå mens mannen lukker øynene i 10 minutter! Etterpå skal vi ut å gjøre unna litt på gjestehuset. Det viktigste nå er å få unna det siste som krever saging og spikerpistol, dermed kan jeg i teorien begynne å rydde ut og støvsuge - for så å ''rydde inn'' igjen. Akkurat nå står det nemlig møbler og ting og tang over alt og venter på å få flytte inn! Gleder meg til å se hvor ryddig det blir rundt omkring når det er ''borte''! På låven og i stallen spesielt!
Sviblene er begynt å blomstre inne i stua nå. Det lukter himmelsk - og ikke minst JUL! :D Begynte å lete etter flere sinkpotter her om dagen, og fant ingen! Jeg som vanligvis lagrer blomsterpottene mine i stallen når de ikke er i bruk..... Joda, til slutt skjønte jeg hvor de var. Nedsnødd (!!!) vinteren kom nemlig altfor fort i år og... Haha!
Dermed måte jeg ty til gråpapir i stedet! Funker fint det også! ;)
I bakgrunnen skimter dere såvidt mine runde Walther hus. Mer om det i et senere innlegg!

Kanskje begynner det å bli klart for en gjestehusrapport snart også....
I morgen kommer det forresten et innlegg fra butikken igjen. Har fått inn MASSE fint de siste dagene!

Ha en fin kveld!

tirsdag

I vinduet

Henger en stor julekule i fattigmannsølv!
Nok en måte å sniiike jula inn litt tidlig på....
Lignende kuler kommer i butikken om noen få dager....

Ute er det så vakkert nå! Winter wonderland delux! :)
Når det brenner i lyktene ute på tunet og snøen daler ned, er det ordentlig julepostkortstemning, som selveste Frøken Farmer nevnte i et innlegg forleden dag. Herrrlig!

Og tenk! Det er faktisk plussgrader ute nå. Det kan vi like! :D

mandag

Hyggelig velkomst

Gjør det koselig ved inngangspartiet med levende lys og et lite adventstre. I disse kalde tider, er det vanskelig å holde liv i annet enn vintergrønne planter, så hvorfor ikke hente dine egne i skogen.
Selv henter jeg små grantrær og setter de i en bøtte vann. Når de fyser fast kan du jo sette dem i hva du måtte ønske. På denne måten står de seg lenge, ja faktisk helt til påske om du vil.
I år havnet adventstreet i en gammel kjele/kasserolle i sink. Da passet det jo kjempe fint med denne sinklykten ved siden av. Lyset brenner stort sett hele tiden vi er hjemme, dermed er det koselig for uventede gjester å komme på besøk også! :)
Denne helgen hengte jeg opp skøytene på veggen ved ytterdøren og. Skøytene er godt brukte, noe ustødige å gå på og egner seg derfor aller best som pynt! :)
Jeg har sagt det før, og sier det igjen: grønt og hvitt er såååå fint sammen! Enkel pynt hjemme hos oss!

Hvordan pynter du ditt inngangsparti?

søndag

2

I dag har vi tent det andre lyset i julelysestaken vår.
Disse små juletrelysene brenner jo ned på noen få timer, så nye lys må til hver søndag, og sitter vi ekstra lenge på formiddagene, hender det det blir opptil fler lys på en og samme søndag også. Men søte det er de....
Lysestaken fikk jeg i gave for et par år siden, så den vet jeg ikke hvor kommer fra desverre. Har sett den kommer i flere utgaver og farger, og det ser ut til at de er populære her i blogglandia. Denne i mørk brun er en fin kontrast til de lyse veggene våre, og den kommer derfor godt frem oppe på hylla! :)

Håper alle har en fin søndag!

lørdag

Lys i mørket

En alternativ adventsstjerne i kjøkkenvinduet.
Den er formet som et snøfnugg, og laget av millioner små perler.
Stjernen er fra House doctor og kan selvfølgelig kjøpes på Himlingen. Den kommer i to størrelser, hvor dette er den største. En idé kan jo være å ha flere hengende i forskjellige høyder også, og de trenger ikke nødvendigvis henge i et vindu. Hva med i trappeoppgangen, som en slags stjernehimmel?
Disse bildene er tatt under den blå timen nå i ettermiddag. Når jeg er hjemme på denne tiden tenner jeg masse lys rundt omkring i huset! Utrolig stemningsfullt! :)

Med dette ønsker jeg alle en fin lørdagskveld!

fredag

Kongler og svibler

Dette er kanskje ikke en typisk juleting, men noe jeg faktisk gjør hele året, og det er å bruke ting fra naturen i interiøret. Som her, kongler. Legg de på et brett, putt dem i et glass, eller kanskje i en fin krukke, istedet for planter og blomster. Her som en fin kontrast til mitt favorittbrett i sølvplett på stuebordet.
En annen favoritt til jul, og faktisk helt frem til påske, er løkblomster. Til jul er det selvfølgelig svibler og amaryllis som gjelder. Enkle å få tak i er de også, ettersom nesten alle dagligvarebutikker nå selger blomster. Her hjemme går de selvfølgelig i hvitt!
Hvorfor ikke pynte med en kongle vedsiden av, her også?

I Klakkenbakken har fredagsroen endelig senket seg, etter en passe sen middag. Nå er det litt rødvin i glasset, før jeg skal plage min kjære med på en bitteliten skogstur. Jeg tør nemlig ikke traske opp i skogen helt alene på denne tiden av døgnet, i tilfelle elgen er ute og går. Røveren (les: hunden) er det heller lite vits i, da han ikke er stort større enn en rotte, og kun er tøff på avstand. Så da får samboeren gjennomgå. Igjen. Her skal det nemlig jaktes adventstre!!! :))

Håper alle nyter fredagskvelden!

torsdag

Nye gardiner

De siste tre årene har jeg sydd nye ''julegardiner'' i desember.
Jeg er vel strengt tatt ikke noen gardindame, ei heller noen sydame, men enkle kapper klarer jeg på sett og vis lage. Min kjære er heller ikke så glad i gardiner, men har lenge snakket om rullgardiner inni vinduskarmen. Det kan gå. Har lett og lett etter sånne rullgardiner siden vi flyttet inn, men det har neimen ikke vært enkelt. Så i år bestemte jeg meg for å prøve selv, og ettersom det snart er jul, fikk det bli noen med røde ruter på, til tross for at rødt ikke er en av mine favorittfarger. Nå skal det også nevnes at først sydde jeg nok en gang kapper til kjøkkenvinduene, før jeg endret mening. Haha.
Lærer aldri av mine feil heller.....
Stoffet kjøpte jeg på Ikea. Rimelig metervare og enkelt å handle. Klippe selv får man også. :) Ble faktisk for en gangs skyld ganske fornøyd. Røde ruter har jeg jo og på kjøkkenhåndukene mine, og de bruker jeg jo gjennom hele året, nostalgisk og litt mormoraktig, så kanskje får gardinene henge en stund denne gangen....
Akkurat nå går de i hvertfall for å være julegardiner! :)

Fortsatt fin advent!

onsdag

Desember

Sannelig ble det desember... Jeg er litt fraværende her på bloggen for tiden, men nå har jeg tenkt å få laget et innlegg hver dag(!!!) frem til jul! Her skal det deles pyntetips til tusen - julepynt Linda/Himlingen style! Kanskje dukker det opp et juleantrekk eller to også!
Bakeoppskriftene er jeg redd dere får stå for selv.... :)
Desember er faktisk en av mine favorittmåneder, til tross for at jeg er et vår/sommer/høstmenneske. Jeg er desemberbarn og juleelsker, derfor!
Denne kulda kan jeg derimot styre meg for. Trenerer mine gjestehusprosjekter gjør den også. Er kanskje ikke noe særlig å begynne å male gulv i 12 minus, så da får jeg vente med det til våren i så fall. Men julehus skal det likevell bli - bare gradestokken heller litt mer mot rødt! :)
I dag slengte jeg en lysslynge opp på skapet i stuen! Kjempe fint når det er mørkt, og selve ledningen ikke vises så godt.
Med ett ble det litt mer jul der inne også.
Har også vært på pepperkakebaking hjemme hos min venninne Hanne, og sitter nå med en smule mageknipe, etter litt for mye deig. Haha. Selvgjort er velgjort, eller noe i den dur! :)

Håper dere alle har en fin 1. desember, og at det begynner å snike seg inn litt jul hos dere også!